IMG 1659aOnze fotograaf heeft de afgelopen maanden iedere week foto's van de verbouwingwerkzaamheden in de Open Hof gemaakt. 
De fotoserie is nu bijgewerkt tot en met week 38. U kunt de foto's van Ab van Essen hier bekijken.

In de afgelopen weken heeft u iedere zondag, voorafgaand aan de dienst, foto's kunnen zien van de verbouwingswerkzaamheden in de Open Hof. Er gebeurt veel en het gaat snel. Dat moet ook wel, want op 17 september moet alles klaar zijn.Iedere keer, wanneer ik een kijkje neem in de Open Hof, is er weer het nodige gebeurd. De kerkzaal is grotendeels leeg. Het plafond is van een whitewash voorzien. De achterwand is geverfd. Het stenen afscheidingsmuurtje is "onthoofd" en wacht op een nieuwe afdekking. De meeste stoelen zijn al verdwenen. Wilt u er nog wat hebben, wees er dan gauw bij. De nieuwe stoelen zijn inmiddels besteld. U zag ze op één van de dia's voorbijkomen.
De Hofzaal is nu helemaal gelijkvloers en sluit perfect aan op de hal. De vloerverwarming is aangelegd en ook al helemaal weggewerkt. Het wachten is alleen nog op de afwerking.
De keuken is twee keer zo groot geworden. Er is al betegeld, nu de vloer afwerken, het plafond aanbrengen en de apparatuur plaatsen.
De gang langs de zijzalen is doorgetrokken en hoeft alleen nog maar van een nieuwe verf- en sauslaag te worden voorzien.
Op het gebied van techniek wordt ook het nodige gedaan. Straks zal in de kerkzaal de techniek op een andere plek zitten, zodat onze technische mensen het geluid zelf ook goed horen. In twee zijzalen wordt een groot tv-scherm aangebracht, speciaal bedoeld voor presentaties tijdens vergaderingen. Daarnaast zal het vanaf september mogelijk zijn om in de kerkzaal diensten ook met beeld op te nemen en uit te zenden. Voor de mensen, die thuis meeleven, een enorme vooruitgang. Maar ook in de kerkzaal is het dan voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld het dopen goed te zien.
De bouwcommissie overlegt zeer regelmatig en bewaakt de financiën goed. We weten wat ons budget is en we zorgen dat we daar binnen blijven. We hadden een behoorlijke post onvoorzien opgenomen op de begroting en dat is maar goed ook. Tijdens zo'n grote klus kom je altijd weer voor verrassingen te staan en dan is het fijn dat er nog wat geld in de pot zit. Volgende week is de eerste week van de bouwvak. Het werk zal dan grotendeels stil liggen en wordt halverwege augustus weer opgepakt.
Hartelijke groet, Pieter Treep

 

Agenda

Kerkdiensten