Affiche-20190113Orde van dienst van zondag 13 januari

2019 biedt ook weer een jaar lang verschillende uitvoeringen van Bachcantates. Hartelijk welkom om op zondag 13 januari de eerste Cantatedienst van dit jaar bij te wonen in de Burgwalkerk. U kunt ditmaal luisteren naar cantate BWV 124, Meinen Jesum lass ich nicht. Cantate BWV 124 is een laatste cantate uit een reeks van 7 die Bach schreef voor de periode tussen Kerst 1724 en de eerste zondag na Driekoningen 1725.

De cantate is geschreven voor de zondag waarop in de lutherse traditie het evangelie wordt gelezen van de pelgrimage naar Jeruzalem van Jozef en Maria met de twaalfjarige Jezus. Op de terugweg naar huis, na één dagreis, blijkt Jezus niet meegekomen. Ze keren naar Jeruzalem terug en zoeken hem daar drie dagen lang. Drie dagen van gemis. Tenslotte vinden zij Jezus in de tempel, waar hij met de geleerden in gesprek is. Deze lezing vindt in de cantate zelf slechts een plek in algemene zin. Het gemis en de zoektocht van de ouders van Maria en Jozef kan gezien worden als het gemis en de zoektocht van de christen naar Jezus. Deze klampt zich aan Christus vast bij leven en dood, na de dood en in de hemel.

Jesum lass ich nicht von mir, Jezus laat ik niet los,
Geh ihm ewig an der Seiten; eeuwig ga ik aan zijn zijde;
Christus lässt mich für und für Christus leidt mij voortdurend
Zu den Lebensbächlein leiten. naar de levensbeekjes.
Selig, der mit mir so spricht: Gelukkig wie zo met mij spreekt:
Meinen Jesum lass ich nicht. Mijn Jezus laat ik niet los.

Medewerkers aan deze cantatedienst zijn:

Ds. Bart Gijsbertsen voorganger
Frédérique Klooster sopraan
Jose Kamminga alt
Aart Mateboer tenor en bas
Sander van den Houten organist
En het Bachkoor & -orkest Kampen
onder leiding van Ab Weegenaar.

Zondag 13 januari 17.00 uur, Burgwalkerk. De toegang is gratis, een gift bij de uitgang is nodig om de onkosten te betalen. Hartelijk welkom!

Agenda

Kerkdiensten

Activiteiten